Dierentuinen in Nederland

Een dagje naar de dierentuin; een veelzijdiger uitstapje dan een dagje dierentuin is er niet. Met de hele familie wilde dieren kijken, of met opa en oma mee een dagje aapjes kijken terwijl papa en mama aan het werk zijn, een dierentuin is altijd toegankelijk voor iedereen en er is voor elke leeftijd wel iets te beleven. Groot voordeel van de dierentuinen is dat ze zich over het algemeen bevinden in gebieden waar enige bebossing om heen is, zo is het op een warme dag toch prima uit te houden in de zoo. Een keuze maken naar welke dierentuin je toe gaat is vaak wel een heikel punt, we hebben daarom de belangrijkste dierentuinen in Nederland voor je op een rijtje gezet, wellicht wordt je keuze zo iets makkelijker gemaakt. 

Mooiste dierentuin van de Benelux: Blijdorp

Diergaarde Blijdorp bevindt zich in Rotterdam. Afgelopen jaar werd deze dierentuin door ZooSite verkozen tot beste dierentuin van Nederland, België en Luxemburg. Sta neus aan neus met de ijsberen, spot de zwarte neushoorn en neem een kijkje bij de wrattenzwijntjes. In de zomer is Blijdorp dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00 uur, in de winter sluit het park een uurtje eerder. Koop je kaartje voor dat je een bezoek brengt online op de website van Blijdorp, dit scheelt €1,50 per persoon met de entreeprijs aan de kassa. Kom je met het openbaar vervoer? Diergaarde Blijdorp bevindt zich op loopafstand van het centraal station. Een dagje Blijdorp is nog leuker met korting. Zie daarom onze pagina Blijdorp Korting.

Leukste uitje van Nederland: GaiaZoo

Gaiazoo in Kerkrade werd dit jaar door de ANWB uitgeroepen tot leukste uitje van Nederland. De dierentuin werd pas in 2005 geopend, maar heeft in zijn korte bestaan al meerdere prijzen in de wacht weten te slepen. Weet jij wat een boshond is? Of heb je al eens eerder een Agouta gezien? In GaiaZoo leven wel 150 verschillende diersoorten. De prijs voor een entreeticket is afhankelijk van op welke dag je het park bezoekt. Online lopen de kortingen wel op tot €6,- per persoon. Kom je met het openbaar vervoer dan pak je op station Heerlen de bus, plan met een ov-planner de rest van je reis. Zie GaiaZoo met Korting

Dierentuin met achtbaan: Wildlands Zoo


Wildlands Zoo stond vroeger bekend als het Noorderdierenpark, een paar jaar geleden is het park echter geheel gerenoveerd. Neem een kijkje bij de withandgibbon, aziatische olifanten of laat je rondrijden door de Serenga. Deze dierentuin bevat namelijk een achtbaan. Ga de strijd aan met je broertje, zusje, papa of mama en zie welk karretje het snelst is. Hierna ga je vrolijk verder met het spotten van leeuwen en neushoorns. Vanuit het NS-station Emmen loop je een kleine 15 minuten naar de hoofdingang van Wildlands. Entreekaartjes koop je op de website met minimaal €1,- korting. Meer weten over kortingen en acties? Zie de pagina Wildlands Zoo Korting.

De oudste dierentuin van Nederland: Artis 

Breng eens een bezoekje aan de oudste dierentuin van Nedeland. Artis bevindt zich in Amsterdam en is ideaal te combineren met een weekendje in onze hoofdstad. Op de website van Artis vindt je een schema om te kijken hoe laat voedertijd is en koop je meteen kaartjes met korting. Kom je met de trein? Neem dan op het centraal station tram 9 of 14, beiden stoppen bij Artis. Zie ook deze pagina: Dierentuin Artis Amsterdam.

Dierentuin Burgers Zoo met de leukste korting

Een dagje Burgers Zoo gaat nooit vervelen. De dierentuin bevindt zich in Arnhem en is daardoor voor alle inwoners van Nederland vrij centraal gelegen. Zie de allermooiste dieren in de Savanna, Mangrove, Rimba en de Bush. Of loop in het Ocean gedeelte langs het allergrootste koraalrif van Europa. Deze dierentuin heeft misschien wel de mooiste aanbieding van Nederland. Alle kortingen vind je op de overzichtspagina Burgers Zoo Korting.

Parkeren doe je voor de deur, of neem bus 3 vanuit station Arnhem, deze bus vertrekt iedere 15 minuten. 

Waan je in Afrika: Safaripark Beekse Bergen

Wil je een echte safari beleven, bezoek dan de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Rij met je eigen auto de route langs de wilde dieren. Liever een safari per bus of boot? Ook dit kan bij de Beekse Bergen. Bijbehorende is een speeltuin voor een paar euro extra kun je hier je dag afsluiten. Let wel op; het is absoluut niet toegestaan je auto te verlaten tijdens je rondrit door het park. Korting Safaripark Beekse Bergen

Ouwehands Dierenpark: de dierentuin met panda's

In Rhenen bevindt zich het Ouwehands dierenpark. Dit is de enige dierentuin met panda's. Ben jij een echte panda fan? Dan moet je hier dus wezen. Koop je tickets online met korting. Kom je met de trein? Het NS-Station bevindt zich op 800 meter afstand. 
Helemaal dol op dolfijnen? Dan moet je absoluut een bezoekje brengen aan het Dolfinarium in Harderwijk. Zie hoe de dolfijnen dansen in het water, in het grootste zeezoogdierenpark van Europa. Online tickets kopen scheelt aanzienlijk in prijs, vaak tot meer dan €10,- per persoon. Parkeren doe je voor de deur, maar ook met het openbaar vervoer is het park prima te bereiken. Bekijk ook onze pagina Ouwehands Dierenpark.

Nog meer dieren

Wil je iets anders dan bovenstaande parken? Er zijn nog meer dierentuinen in Nederland. Wat denk je van Dierenpark Amersfoort bijvoorbeeld? Ook leuk: de Apenheul in Apeldoorn, vogelpark Avifauna in Alphen aan de Rijn of Sealife in Scheveningen.