Dierentuin Blijdorp met Korting

De Rotterdamse Diergaarde Blijdorp is meerdere jaren achter elkaar uitgeroepen tot mooiste dierentuin van de Benelux. Een bezoek is dan ook zeker de moeite waard. En een dagje Blijdorp is nog leuker met korting! Daarom hebben we alle kortingsacties voor Blijdorp op een rijtje gezet! Na het overzicht met alle acties vind je bovendien meer informatie over dierentuin Blijdorp, inclusief een aantal foto's.

Aanbiedingen & Acties bij Blijdorp

Rotterdam pas: Blijdorp met korting 

Heb je de Rotterdam Pas? Dan mag je één keer per jaar Blijdorp met korting bezoeken. Je betaalt slechts 5 euro. Je kunt ook kiezen voor een abonnement met 50% korting. Heb je geen Rotterdam Pas? Dan kun je die kopen voor maximaal 60 euro.

Jumbo Spaarpunten: tot € 15 korting bij Blijdorp

Heb je Jumbo Dagje Uit muntjes gespaard? Dan kun je per persoon tot 15 euro korting krijgen bij Diergaarde Blijdorp. De korting hangt af van het koop moment en van de dag waarop het bezoek plaats vind.

T-Mobile Extra: Gratis toegang tot Blijdorp

Heb jij je T-Mobile abonnement afgesloten vóór 29 januari 2018? Dan kun je met T-Mobile Extra sparen voor maximaal twee gratis toegangskaarten. 

ANWB-leden: tot € 13 korting bij Blijdorp

Bijna iedereen is wel lid van de ANWB. Speciaal voor ANWB-leden is er zo nu en dan een ANWB-ZOOmeravond. Bijvoorbeeld op 30 juni 2018. Toegangskaarten kosten amper € 10. Wil je op een andere dag naar Blijdorp? Dan krijg je € 1.50 korting p.p..

Online ticket Blijdorp: € 1.50 goedkoper

Waarom tickets kopen via derde partijen als je ook gewoon goedkope toegangskaarten kan kopen via Blijdorp zelf? Als je online een ticket koopt krijg je namelijk € 1.50 euro p.p. korting.

VERLOPEN: Via Kruidvat: Blijdorp met Korting

In februari/maart kun je bij Kruidvat meestal voordelig tickets kopen voor een dagje Dierentuin. In 2017 en 2018 betaalde je € 14.50 per persoon, of met Kruidvat punten slechts € 10.99. 

VERLOPEN: Actie Blijdorp

In januari 2018 kon je bij Albert Heijn vouchers kopen voor een dagje Blijdorp. Een mooie actie, want je betaalde slechts € 16. De vouchers waren geldig t/m 31 mei 2018. Wie weet keert deze actie in 2019 terug.

Dierentuin Blijdorp: een korte kennismaking

Dierentuin Blijdorp behoort tot de oudste dierentuinen die Nederland rijk is, en staat ook wel bekend onder de naam Diergaarde Blijdorp. De Rotterdamse dierentuin trekt jaarlijks rond de 1,5 miljoen bezoekers. Op het terrein kunnen dieren en planten uit alle delen van de wereld worden bekeken. Blijdorp ligt vlak bij de A13, beschikt over twee ingangen, en heeft een eigen parkeerterrein. 

Flora en fauna van dierentuin Blijdorp 

Het bijzondere aan Diergaarde Blijdorp is dat het bestaat uit verschillende landschappen. Op die manier zijn omgevingen gecreëerd die zoveel mogelijk lijken op de natuurlijke woongebieden van de dieren die erin leven. Zelfs de flora van elk dierenverblijf is gebaseerd op het landschap dat de dieren in hun oorspronkelijke territorium gewend zijn. In de dierentuin bevinden zich onder meer een Aziatisch deel met een tropisch regenwoud en Indische neushoorns en Aziatische olifanten, een Afrikaanse savanne met giraffes en zebra’s, een leeuwenterrein, een bosrijke vallei met wolven, en een eiland voor Afrikaanse gorilla’s. Verder heeft Diergaarde Blijdorp een gedeelte met broeikassen met botanische tuinen waar bijzondere bloemen en planten in hun natuurlijke habitat zijn te bewonderen. 

 

Blijdorp voor kinderen

In Blijdorp is meer te doen dan alleen het ontdekken van de wereldwijde flora en fauna. De jongste bezoekertjes kunnen zich bijvoorbeeld ook vermaken in de speeltuinen en kinderjungle. Er is zowel een mooie binnenspeeltuin als een buiten speeltuin. Kinderen vinden die misschien wel even leuk als de dieren. In zowel de binnen- als buitenspeeltuin kunnen kinderen klimmen, glijden en spelen met zand. Kinderen krijgen bij diergaarde Blijdorp korting op de entreeprijs. Kinderen t/m 2 krijgen gratis toegang. En kinderen van 3 t/m 11 krijgen ruim 20% korting op het normale tarief en betalen in 2018 18,50 euro voor een toegangskaartje.

Blijdorp Express

Verspreid over de dierentuin vind je uiteenlopende restaurants, cafés, snackcorners en andere eet- en drinkgelegenheden. Net als het geval is bij de flora en fauna van dierentuin Blijdorp zijn ook vrijwel alle internationale keukens er vertegenwoordigd. De diergaarde is ontworpen om te voet te verkennen, maar heeft daarnaast ook een uitstekende toegankelijkheid en faciliteiten voor rolstoel- en scootmobielgebruikers. Om Blijdorp op een andere manier te beleven kan je tijdens je bezoek aan de dierentuin een kaartje kopen voor het treintje dat over het terrein rijdt.

Bereikbaarheid Blijdorp per trein

Kies je voor een dagje Blijdorp met Korting? Dan kun je ook overwegen om met een goedkoop treinkaartje naar Rotterdam te reizen. Blijdorp ligt op loopafstand van Rotterdam Centraal. De dierentuin is bereikbaar via de achterzijde. Daar sla je links af, en na ongeveer 15 minuten lopen kom je aan bij de dierentuin (ingang Rivierahal). Wil je niet lopen? Dan kun je vanaf Rotterdam Centraal ook bus 44 richting Zuidplein nemen, deze bus stopt vrijwel voor de deur bij Blijdorp. Bus 44 vertrekt aan de voorzijde van Rotterdam Centraal.

Met de auto naar Diergaarde Blijdorp

Als je per auto een dagje Blijdorp met korting doet, moet je er wel rekening mee houden dat er nog parkeerkosten bijkomen. Een dagkaart Parkeren kost in 2018 9 euro. Als je met de auto komt, kun je het beste rijden naar de hoofdingang (Blijdorplaan 8). Dit is gelegen nabij de A13, afrit 13 Blijdorp.