Gaia Zoo met korting

Gaia Zoo Kerkrade werd in 2005 geopend, en mag jaarlijks zo’n 450.000 bezoekers welkom heten. Op het 25 hectare grote terrein wonen 150 verschillende diersoorten, waaronder een aantal voor Nederland unieke variëteiten. Speciaal voor kinderen zijn er enkele bijzondere voorzieningen. Een daarvan is de 2500 vierkante meter grote binnenspeeltuin DinoDome. Het dierenpark heeft tevens een buitenspeeltuin, kinderboerderij en het klim- en educatiepark JungleTour. 

Bijzondere soorten zien 

Om de dieren de beste en meest natuurlijke leefomstandigheden te bieden is Gaia Zoo Kerkrade verdeeld in meerdere biotopen. In de bij de Duitse grens gelegen dierentuin vind je onder andere de themagebieden Rainforest, Savanna en Taiga. Tijdens een bezoek zijn zo allerlei dieren te bekijken, van bedreigde berberapen en zeldzame korenwolven tot nijlpaarden en leeuwen. Daarnaast beschikt het dierenpark over een grote verzameling hoefdieren, vogels, reptielen, amfibieën en vissen. Opmerkelijk is de aanwezigheid van enkele soorten die je in de overige dierentuinen van Nederland niet zo vaak tegenkomt. Hiertoe behoren bijvoorbeeld de muskusos, het rendier, de veelvraat, de grootoorvos en de boshond. De verzameling wordt aangevuld met uiteenlopende dieren als cheeta’s, doodshoofdaapjes, neushoorns, vogelspinnen en stekelvarkens. 

Mooiste dierentuin en leukste uitje

Door zijn ligging trekt Gaia Zoo Kerkrade niet alleen dierenliefhebbers uit Nederland, maar ook uit Duitsland en België. Dat de zoo al vier maal werd bekroond met het predicaat Mooiste Dierentuin van de Benelux is dan ook voor een belangrijk deel te danken aan die internationale doelgroep. En natuurlijk doet het dierenpark zelf er eveneens alles aan om het de bezoekers naar de zin te maken. Tussen de leefgebieden, educatieve momenten en speelterreinen staan diverse horecagelegenheden om te ontspannen en bij te komen. Daarmee is het dierenpark interessant voor jong en oud. Het is niet voor niets dat de ANWB Gaia Zoo zowel in 2013 als 2018 uitriep tot Leukste Uitje van Nederland.