Dagje SEA LIFE met Korting

Voor liefhebbers van het onderwaterleven en zee- en kustbewoners is SEA LIFE Scheveningen een leerzaam en leuk dagje uit. Het aan de Scheveningse boulevard gelegen zeeaquarium bestaat sinds 1993, en is vooral geschikt voor gezinnen met kinderen tussen drie en elf jaar oud. Je kunt er een groot aantal opmerkelijke dieren bekijken die hun natuurlijke leefgebied hebben in zoet- of zoutwater. 

Tientallen aquaria met waterdieren 

In SEA LIFE Scheveningen staan meerdere zeeaquaria opgesteld, met afhankelijk van de daarin levende soorten elk hun eigen omstandigheden. Alles bij elkaar kun je hier ruim 4000 zeedieren verspreid over 45 aquaria bewonderen. Er is onder meer een aquarium dat dieren bevat die normaal gesproken in de Noordzee voorkomen. In dit Noordzeeaquarium zijn bijvoorbeeld haaien en roggen te zien. Ook meer exotische waterdieren ontbreken niet. Zo beschikt SEA LIFE tevens over een Amazonia-aquarium met piranha’s en kaaimannen, een kwallenaquarium, en zijn in de collectie verder humboldtpinguïns, zeepaardjes, Aziatische kleinklauwotters, koralen en clownvisjes te vinden. Daarnaast heeft SEA LIFE het oudste tunnelaquarium van ons land. Hierin loop je midden tussen het zeeleven, waaronder gracieus rondzwemmende zeeschildpadden en enorme baarzen. 

Voederpresentaties en interactieve voelpoel 

Als bezoeker kun je het bijzondere leven in de zee niet alleen bekijken. Met name kinderen kunnen desgewenst ook op een meer actieve manier de onderwater- en kustfauna ontdekken. Speciaal daarvoor bedoeld is de voelpoel, die tijdens de openingsuren van SEA LIFE de gehele dag toegankelijk is. Kinderen mogen daar onder leiding van een medewerker zeeanemonen, zeesterren en krabbetjes aanraken. Ook heel leuk is het virtuele aquarium, waar kinderen een fantasievis kunnen inkleuren en tot leven laten komen. Verder kan je op vaste tijdstippen dagelijks het voederen van bepaalde dieren bijwonen, waaronder otters, pinguïns, roggen en piranha’s. Omdat SEA LIFE Scheveningen aan een autovrije weg ligt, is parkeren voor de deur niet mogelijk.