DierenPark Amersfoort met korting

Het bij de gelijknamige stad gelegen DierenPark Amersfoort bestaat vanaf 1948, en is sindsdien uitgegroeid tot een 20 hectare groot terrein. In 2017 brachten een miljoen mensen een bezoek aan de dierentuin, die 150 soorten huisvest. Het in themagebieden verdeelde park wordt met name goed bezocht door gezinnen met jonge kinderen. Er zijn dan ook veel voorzieningen en activiteiten voor kinderen. 

Groot aantal themagebieden

DierenPark Amersfoort beschikt over meerdere biotopen. Onder de diverse leefgebieden bevinden zich een savanne met antilopes en giraffes, de Stad der Oudheid waar kamelen en bavianen leven, het Snavelrijk dat zich richt op vogels, en het Rijk der Reuzen dat olifanten huisvest. Heel opmerkelijk is het Nachthuis. Hier is het overdag donker, zodat je nachtdieren als de luiaard en het nachtaapje onder de meest natuurlijke omstandigheden kan observeren. Een bijzonder buitenavontuur is de Grote Wildernis. Met behulp van een fietsboot maak je een riviertocht langs apen, giraffes en zebra’s. Wat het extra aantrekkelijk maakt om dit dierenpark te bezoeken is de aanwezigheid van zeldzame en in het wild bedreigde dierentuinbewoners, waaronder de Siberische tijger, de kaalkopibis en de grévyzebra. 

Veel activiteiten voor kinderen 

Mede door de regelmatige toevoeging van nieuwe themagebieden behoort DierenPark Amersfoort tot een van de meest dynamische dierentuinen van Nederland. Het leverde onder andere ZooSite Awards op in de categorieën Meest Innovatieve Dierentuin en Mooiste Dierentuin van de Benelux. De dierentuin geeft daarbij ruim baan aan kinderen, die op verschillende manieren worden betrokken bij de dieren. Zo vindt een paar maal per week Koele Knuffels plaats, waarbij kinderen op een actieve manier kennismaken met traditionele engerds als vogelspinnen, slangen en kakkerlakken. Dagelijks staan op vaste tijden de verzorgers van onder andere de chimpansees, olifanten, stokstaartjes en pinguïns paraat om vragen te beantwoorden over hun dieren. Verder zijn er klimtrajecten, speeltuinen en een DinoPark.