Dagje Dierentuin Artis met Korting

Artis is een van de bekendste dierentuinen van het land en telt circa 900 diersoorten. Het 14 hectare grote dierenpark in het centrum van Amsterdam verwelkomt elk jaar maar liefst 1,3 miljoen bezoekers. In dierentuin Artis is dan ook meer te beleven dan alleen het bekijken van de bekende dieren. Zo vind je er tevens het microbenmuseum Micropia. 

Van bedreigde olifanten tot exotische spinnen

Een dagje Artis betekent in de eerste plaats natuurlijk het in levende lijve aanschouwen van bijzondere wilde dieren. Zo biedt de dierentuin plaats aan diverse bedreigde soorten, waaronder de Afrikaanse wilde hond, de algazel en de Aziatische olifant. Naast een uitgebreide collectie grotere vlees- en planteneters kan je in Artis ook tal van andere dieren van dichtbij bekijken. Op het terrein bevinden zich onder meer overdekte en open verblijven waar apen, amfibieën, vissen, vogels en reptielen zijn gehuisvest. Dagelijks vertellen ongeveer tien verschillende verzorgers bijzonderheden over hun dieren. Verder heeft dierentuin Artis een overdekte vlindertuin en zijn er exotische kever- en spinnensoorten te zien. Het beschikt daarnaast over een bomentuin met 200 verschillende soorten planten en bomen. 

Artis vestigt meerdere records 

Dierentuin Artis vestigt dankzij enkele unieke verzamelingen diverse records. Het met de European Museum of the Year Award 2016 bekroonde microbenmuseum Micropia is bijvoorbeeld het enige museum ter wereld waar met behulp van 3D-kijkers eencellige levensvormen kunnen worden geobserveerd. De vlindertuin is met 1000 vierkante meter de grootste van Nederland, terwijl de algehele insectenverzameling zelfs de grootste ter wereld is. Als dierentuin heeft Artis zelf ook een record op zijn naam staan. Het park is namelijk opgericht in 1838 en daarmee de oudste dierentuin van Nederland. Artis heeft een eigen parkeerterrein. Omdat het dierenpark midden in de stad ligt, moet je er wel rekening mee houden dat de beschikbare ruimte op dit terrein beperkt is.