Wildlands Zoo met korting

Wildlands Zoo Emmen is het vervolg op dierenpark Emmen, dat sinds 1935 in deze stad was gevestigd. De officiële naam van de vernieuwde en in maart 2016 geopende dierentuin luidt Wildlands Adventure Zoo Emmen. Het park is 24 hectare groot, en biedt door de gethematiseerde indeling met klimaatzones en daarbij passende attracties en horeca een complete belevenis voor het hele gezin. 

Pretpark en dierentuin in één

Wildlands is geen gewoon dierenpark, maar koppelt themagebieden aan attracties als een wildwaterrivier, een achtbaan, een 4D-simulator, een doolhof, een jungletrail en een safariroute. Op die manier combineert men het kennismaken met dieren met avontuurlijke activiteiten in een ambiance die aan een pretpark doet denken. Dat deze formule succesvol is blijkt wel uit het aantal bezoekers dat Wildlands Zoo Emmen ontvangt. In het eerste jaar passeerden niet minder dan 1,4 miljoen mensen de toegangspoort. Daarnaast werd het dierenpark in maart 2018 door de bezoekers van Uitjekrant.nl uitgeroepen tot Beste Uitje van de provincie Drenthe. Elke klimaatzone weerspiegelt een bepaalde biotoop, en heeft behalve wilde dieren en uitdagende attracties bijbehorende restaurants, eethuizen, cafés en winkels.
Drie leefgebieden en een speeltuin
Het themapark is opgedeeld in drie leefgebieden en de overdekte Animazia-speeltuin, die tevens plaats biedt aan een kindertheater en aquaria en terraria met enkele kleine diersoorten. Een bezoek aan Wildlands Zoo Emmen begint in Jungola. Dit als jungle vormgegeven terrein kan onder andere via een boottocht en touwbruggen worden ontdekt. Jungola heeft een 18.000 vierkante meter grote tropische kas met apeneilanden, een olifantenvallei en vogels. In het savannegebied Serenga leven leeuwen, giraffes, neushoorns, bavianen, kamelen en stokstaartjes. Hier kunnen bezoekers een safaritocht met een speciale truck maken. De koude en rotsachtige klimaatzone Nortica biedt plaats aan ijsberen, pinguïns, robben, zeeleeuwen en sneeuwuilen. Verspreid over de themagebieden vinden meerdere keren per dag shows en dierenpresentaties plaats.