Burgers Zoo Arnhem met korting

Burgers Zoo Arnhem is een van de pioniers onder de Nederlandse dierentuinen als het gaat om het presenteren van de dieren. In plaats van kooien, leefden de dieren vanaf de opening van de zoo in 1923 op open vlaktes omgeven door brede grachten. Ook was Burgers een van de eerste dierentuinen met een autosafariroute. Het 45 hectare grote park ontvangt jaarlijks 1,1 miljoen bezoekers. 

Moderne dierentuin met ecodisplays 

Het idee om de dieren in hun natuurlijke habitat te laten rondlopen werd door Burgers Zoo Arnhem in de loop van de tijd verder uitgediept door het aanleggen van zogeheten ecodisplays. Tegenwoordig bestaat de dierentuin uit het tropische regenwoud Bush, de Mexicaans-Amerikaanse rotswoestijn Desert, het op de Grote Oceaan gebaseerde zeeaquarium Ocean, de Afrikaanse savanne Safari, het Maleisische regenwoud Rimba en het Midden-Amerikaanse mangrovebos Mangrove. Behalve de diverse biotopen heeft Burgers Zoo ook een meer traditioneel parkgedeelte, waar onder andere zwartvoetpinguïns, panters, olifanten, flamingo’s en stokstaartjes zijn te zien. Ook het bekende chimpansee-eiland bevindt zich hier. Het park heeft tegenwoordig enkel wandelroutes. Omdat het terrein vrij heuvelachtig is, is de dierentuin niet voor iedereen even gemakkelijk begaanbaar. 

Duizenden dieren te ontdekken

Alles bij elkaar leven er duizenden dieren in Burgers Zoo, verdeeld over zo’n 600 soorten. Vogels, vissen en ongewervelden zijn de grootste groepen die vertegenwoordigd zijn, maar ook het aantal zoogdieren is behoorlijk uitgebreid. Naast de genoemde dieren op het parkgedeelte kan je in de verschillende ecodisplays een grote diversiteit aan dieren ontdekken, zoals gnoes, leeuwen, rode lynxen, gilamonsters, slangen, zeekoeien, vlinders, schildpadden, gibbons, tijgers, varanen, vleerhonden, aardvarkens en haaien. Horecagelegenheden en kinderspeelgedeeltes voor diverse leeftijden ontbreken uiteraard ook niet. Met zoveel variatie is het niet verwonderlijk dat Burgers Zoo Arnhem al vaker een ZooSite Award en prijzen voor het Leukste Dagje Uit en het Beste Uitje van Nederland in de wacht sleepte.