Ouwehands Dierenpark met Korting

De geschiedenis van Ouwehands Dierenpark gaat terug tot 1932, toen oprichter Cor Ouwehand zijn kippen- en vogelfarm openstelde voor het publiek. Tegenwoordig omvat de bij Rhenen gelegen dierentuin 22 hectare, waarop voor circa 100 diersoorten een habitat is ingericht. Het dierenpark is vooral bekend vanwege de Chinese reuzenpanda’s. Mede dankzij dit tweetal liep het bezoekersaantal in 2017 op tot ruim een miljoen. 

Reuzenpanda’s leveren awards op 

De aanwezigheid van de reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen in Ouwehands Dierenpark is om meerdere redenen bijzonder. Zo is deze alleen nog in China levende diersoort in het wild bedreigd en zijn reuzenpanda’s buiten hun Oost-Aziatische leefgebied slechts in achttien dierentuinen verspreid over dertien landen te zien. Xing Ya en Wu Wen passen ook in de bredere filosofie van het dierenpark om een functie te hebben bij de instandhouding van bedreigde dieren. Naast stijgende bezoekersaantallen hebben de panda’s ook voor enkele awards gezorgd. Ouwehands ontving in 2018 namelijk de eerste prijs in de Giant Panda Global Awards voor het reuzenpandaverblijf Pandasia. Verder kreeg het dierenpark dankzij de reuzenpanda’s een ZooSite Award 2018 voor Leukste Aanwinst.

Dieren uit alle werelddelen

Ouwehands Dierenpark is meer dan op bezoek gaan bij de reuzenpanda’s. De tussen bossen gelegen dierentuin heeft soorten uit alle windstreken. Er zijn onder andere een Berenbos met een groep bruine beren, een ijsberenverblijf waar je de dieren onder water in actie kunt zien, een Gorilla Adventure-oerwoud, en de Afrikaanse speelsafari Umkhosi die plaats biedt aan leeuwen, stokstaartjes, mandrillen, zebra’s en wrattenzwijnen. Voor kinderen zijn er speciale faciliteiten. In Umkhosi kunnen zij bijvoorbeeld via touwbruggen van boomhut naar boomhut klimmen, en vanaf daar de leeuwen bekijken. Voor nog meer educatieve ontdekkingen zijn kinderen tot twaalf jaar welkom in de 4000 vierkante meter grote speeljungle RavotAapia, waarvandaan ook het parktreintje Jungle Express vertrekt.