Safaripark Beekse Bergen met Korting

Safaripark Beekse Bergen is met een afmeting van 120 hectare verreweg de grootste dierentuin van de Benelux. Zoals al blijkt uit de naam is dit bij het Noord-Brabantse Hilvarenbeek gelegen park niet zomaar een dierentuin. De Beekse Bergen is namelijk bedoeld om er een heuse safari te ondernemen. Dit kan met de auto, te voet, per boot en via een bustoer. 

Regelmatig bekroond dierenpark

Door de bijzondere manier waarop het dierenpark is opgezet, werd safaripark Beekse Bergen al meerdere keren beloond met een prijs. Zo ontving het in 2017 net als in 2016 een Diamond Themepark Award voor Beste Dierentuin van Nederland. De winnaar van deze publieksprijs werd gekozen op basis van 47.000 uitgebrachte stemmen van dierentuinbezoekers. Daarbij kreeg de georganiseerde bussafari die wordt aangeboden bovendien een aparte vermelding als Beste Dierentuinbeleving. Verder zijn in 2016 aan het park twee ZooSite-Awards uitgereikt. Eén voor Leukste Geboorte Niet-Zoogdier (voor de secretarisvogel) en één voor Mooiste Nieuwe Verblijf (het gerenoveerde olifantenverblijf). Dankzij het unieke karakter van De Beekse Bergen is het niet zo vreemd dat de dierentuin prijs na prijs wint.

Stukje Afrika in Noord-Brabant 

Centraal in safaripark Beekse Bergen staat de fauna van het continent Afrika. Onder de ongeveer 150 diersoorten die er zijn gehuisvest bevinden zich dan ook veel typisch Afrikaanse dieren. Het safaripark staat vooral bekend om zijn leeuwen en jachtluipaarden, maar ook roofdieren als de gevlekte hyena, het gewone luipaard en de nijlkrokodil zijn er vertegenwoordigd. Andere populaire dieren zijn de Afrikaanse olifanten, de Nubische giraffes, de chimpansees en de laaglandgorilla’s. Overigens zijn ook niet-Afrikaanse soorten er te zien, waaronder de steppevos, de witwanggibbon en de rode panda. Doordat de dieren grotendeels vrij kunnen bewegen in het park, krijg je als bezoeker een goede indruk van hun natuurlijke gedrag. Voor het ultieme safarigevoel kan je er tevens overnachten.